Kasteelruïne Fluweelengrot
overlay
NL - EN - FR - DE

Algemeen

Kerstmarkt Fluweelengrot 2015
13 november t/m 23 december

Lichtjes, kerstbomen en prachtige decoraties…src=http://www.kasteelvalkenburg.nl/beheer/fckeditor/editor/../../../plaatje.php?id=58&ext=_klein

Bezoek tussen 13 november en 23 december de sfeervolle en warme kerstmarkt in de Fluweelengrot. Dit is alweer de achttiende editie van de kerstmarkt. Meer dan 50 winkeltjes met producten en ambachten zijn in de Fluweelengrot te bezoeken. Naast de mooie decoratie voert een rondgang door de Kerstmarkt Fluweelengrot u langs de indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen, een unieke 18de eeuwse kapel, stands met kerst- en cadeauartikelen, oude ambachten en een gezellige horecagelegenheid. Beleef de warme kerstsfeer in de Kerstmarkt Fluweelengrot!

Klik hier voor de Kerstmarkt Fluweelengrot video

Klik hier voor fotoalbum Kerstmarkt Fluweelengrot

 

Kerstman

De Kerstman is in de Fluweelengrot neergestreken. U bent welkom in zijn werkplaats! Tijdens de Kerstmarkt Fluweelengrot verwelkomt de Kerstman de bezoekers elke dag tussen 12:00 uur en 17:00 uur.
 

Kerst- en cadeauartikelen

Een groot aantal nissen in de Fluweelengrot is ingericht als een klein, gezellig winkeltje. Deze winkeltjes stralen de kerstsfeer uit en zijn met elkaar verbonden door een feeëriek verlicht kronkelig gangenstelsel. Op de Kerstmarkt Fluweelengrot worden allerhande artikelen gepresenteerd die zeer geschikt zijn als kerstdecoratie of kerstcadeau. Apart zijn de vele handgemaakte -(internationale)producten, die veelal niet in de reguliere handel verkrijgbaar zijn, zoals kaarsen en Pools handwerk. Oude ambachten worden door verschillende standhouders tijdens de kerstmarkt getoond. Natuurlijk worden ook spirituele geschenken, kindercadeautjes, lekkernijen en allerlei hebbedingetjes verkocht. Eigenlijk te veel om op te noemen, maar voor ieder wat wils! Buiten op het gezellig aangeklede grotpleintje en halverwege de route kunt u genieten van een hapje en drankje.

src=/plaatje.php?id=5&ext=_groot

Steun een stukje Limburgse geschiedenis

Elk jaar bezoeken meer dan 125.000 mensen uit binnen- en buitenland deze speciale ondergrondse kerstmarkt.
De opbrengsten komen ten goede aan de organiserende Stichting Kasteel van Valkenburg, die daarmee in staat is om de Kasteelruïne en Fluweelengrot in stand te houden.
 

 

De Kasteelruïne is binnen haar openingstijden ook te bezoeken in de kerstmarktperiode. De stichting houdt zich echter het recht voor om bij slecht weer de Kasteelruïne te sluiten ten behoeve van uw veiligheid.

Klik hier voor de openingstijden en entreeprijzen van de Kerstmarkt Fluweelengrot. Honden zijn helaas niet toegestaan in de Kerstgrot.

Tevens kunt u uw entreekaarten online  bestellen.

Indien u geïnteresseerd bent in een standplaats tijdens onze kerstmarkt, kunt u mailen naar kerstmarkt@fluweelengrot.nl.