Kasteelruïne Fluweelengrot
overlay
NL - EN - FR - DE

Mergelworkshops

De onderaardse gangen van de Fluweelengrot vormen het decor voor unieke mergelworkshops van Mergelcarving.nl. Workshops op elk niveau en voor elk budget. Kwaliteit en creativiteit zijn de pijlers van elk programma. Professionele mergelbeeldhouwers begeleiden de mergelworkshops en dagen u uit uw grenzen te verleggen en uw eigen kunstwerk van mergel te vervaardigen dat u na afloop uiteraard mee naar huis kunt nemen. Van eenvoudige theelichtjes tot wijnkoelers, en 3-D sculpturen naar uw eigen idee. De workshops zijn uitermate geschikt als teambuildingactiviteit, waarbij de teamleden gezamenlijk werken aan één project, zoals bijvoorbeeld een schaakspel. Maar ook als originele activiteit tijdens een personeels-, familie- of vriendenuitstapje. Daarnaast hebben wij programma’s voor reisgezelschappen in ons pakket en een educatief programma voor scholen. Ook voor een kinderfeestje kunt u bij ons terecht.

De programma's starten bij de ingang van de Fluweelengrot. Op weg naar het grottenatelier vertelt de workshop-leider het verhaal van het ontstaan, de winning en het gebruik van de mergel. Bij het grottenatelier aangekomen start de mergelworkshop met uitleg over het gereedschap en het bewerken van de mergel. De duur van de mergelworkshops varieert, afhankelijk van welk programma u kiest, van 90 minuten tot een hele dag. Het grottenatelier biedt ruimte aan groepen van 10 – 50 personen. Wij behouden het recht om meerdere groepen gelijktijdig in ons grottenatelier in te plannen.

In de workshop kan desgewenst een pauze opgenomen worden, waarin u kunt genieten van een kopje koffie of thee met een stukje Limburgse vlaai (€ 3,98 per persoon inclusief 6% BTW) en/of een blokbrekerslunch (€ 10,34 per persoon inclusief 6% BTW).

Basic 2-dimensionaal

Na uitleg door de beeldhouwer over het gebruik van het gereedschap gaan de deelnemers zelfstandig aan de slag en kunnen de deelnemers hun creativiteit botvieren op mergelplaatjes en theelicht houdertjes (maak je eigen souvenir). De zachte mergelsteen is goed te bewerken met raspen en krabbers. Deze workshop van 90 minuten kost € 25,92 per persoon inclusief 6% BTW.

Basic 3-dimensionaal

Een programma van 150 minuten waarbij wij u uitdagen een 3D sculptuur te maken. De kosten van dit programma bedragen € 34,40 per persoon inclusief 6% BTW.

Thema Wijnkoeler

Na deskundige uitleg over wat mergel is en hoe eenvoudig het zich laat bewerken, gaat men aan de slag met het maken van een wijnkoeler van mergel. Zo creëert men zijn eigen unieke aandenken aan dit event.
De workshop wordt helemaal af als er nog een wijnproeverij aan vast gekoppeld wordt. 100 meter van ons grottenatelier ligt het wijncafé De Rijke Jansen, waar een Limburgse wijnproeverij tot max. 20 personen georganiseerd kan worden. Voor grotere groepen kan dit ook tegen meerprijs in het grottenatelier.
Deze workshop duurt 150 minuten en kost € 39,70 per persoon inclusief 6% BTW. De prijs voor de wijnproeverij is € 14,11 per persoon inclusief BTW (verschillende tarieven) en duurt 60 minuten.

Teambuilding

De workshop teambuiling wordt afgestemd op uw eigen wensen. Samenwerking staat voorop in dit programma. Hoewel elke deelnemer zelfstandig bezig is met carven, wordt er gezamenlijk en in overleg gewerkt aan een project van mergel, zoals een schaakspel, kerstgroep of totempaal. De workshop teambuiling duurt minimaal 150 minuten en kost € 39,70 per persoon inclusief 6% BTW. De meerprijs voor een aangepast programma is afhankelijk van uw wensen.

Mergelworkshop scholen

Mergelcarving.nl heeft een educatief programma voor scholen ontwikkeld. Na uitleg door de beeldhouwer over het gebruik van het gereedschap gaan de deelnemers zelfstandig aan de slag en kunnen de deelnemers hun creativiteit botvieren op mergelplaatjes en theelicht houdertjes maak je eigen kunstwerk. De zachte mergelsteen is goed te bewerken met raspen en krabbers. Bij scholen gaan wij ervan uit dat er voldoende leerkrachten aanwezig zijn om de rust en orde tijdens de workshop te waarborgen.
De kosten van een mergelworkshop van 90 minuten voor basisscholen bedragen € 17,97 per persoon inclusief 6% BTW. Voor het voortgezetonderwijs (tot 21 jaar) zijn de kosten voor deze workshop € 21,15 per persoon inclusief 6% BTW.

Kinderworkshop

Dit programma is uitermate geschikt voor kinderfeestjes. Na uitleg door de beeldhouwer over het gebruik van het gereedschap gaan de kinderen zelfstandig aan de slag en kunnen zij hun creativiteit botvieren op mergelplaatjes en theelicht houdertjes. De zachte mergelsteen is goed te bewerken met raspen en krabbers. Aan het eind van de workshop mogen de kinderen uiteraard hun eigen werkstuk mee naar huis nemen.
Het programma is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Ouders / begeleiders zijn zelf verantwoordelijk voor hun groep, (veiligheid - orde - rust). Deelname aan de workshop kost € 21,15 per persoon inclusief 6% BTW.

Amateur beeldhouwers

Dit dag-programma is speciaal bedoeld voor amateur-beeldhouwers die, met enige hulp, redelijk zelfstandig kunnen werken. In de sfeervolle omgeving van het grottenatelier kunt u zich, samen met andere beeldhouwers, creatief uitleven op een mergelblok.
Na uitleg door de workshopleider, over het gebruik van het gereedschap gaan de deelnemers zelfstandig aan de slag.
(De workshopleider blijft natuurlijk actief ondersteunend aanwezig).
Het dagprogramma ziet er als volgt uit:
09:30 – ontvangst / start programma.
10:00 – 12:30 beeldhouwen in grottenatelier
12:30 – 13:00 blokbrekers-lunch
13:00 – 15:00 beeldhouwen in grottenatelier
15:00 – 15:15 koffie, thee of fris met vlaai
15:15 – 17:00 beeldhouwen in grottenatelier
17:00 – einde programma

Een basis-set gereedschap is aanwezig, u kunt natuurlijk ook uw eigen gereedschap meenemen.
Kijk voor geplande data op www.mergelcarving.nl. De kosten voor deze workshop bedragen € 132,50 per persoon inclusief 6% BTW.
Dit is inclusief entree grot (atelier), professionele begeleiding, koffie, thee of fris met vlaai, lunch en een mergelblok van 40 x 30 x20cm.
Minimaal aantal deelnemers vijf personen. Reserveren is mogelijk voor boekingen tot november.

Voor meer informatie en reserveringen voor mergelcarvingarrangementen kunt u contact opnemen met Mergelcarving.nl via het telefoonnummer 045-5243401.